Η ζωή και ο θάνατος του Τζώνυ του Πλιάτσικου

Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος ήταν κακός άνθρωπος. Πολύ κακός. Πήρε το ψευδώνυμο «Πλιάτσικος» όταν ξεκίνησε τα εγκλήματα στην τρυφερή ηλικία των δεκατεσσάρων. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος έκλεβε τράπεζες. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος σκότωνε αθώους. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος βίαζε, και κοριτσάκια και αγοράκια με την ίδια όρεξη. Είχε ονομαστεί μάλιστα «ο Δράκος της Καλλιθέας». Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος έλεγε στους περαστικούς τη λάθος ώρα. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος είχε μαχαιρώσει τη μάνα του και τον πατέρα του. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος ήταν ένας μεταλάς που δεν πήγαινε στην Εκκλησία. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος ήταν ένα κάθαρμα.

Κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι οδήγησε τον Τζώνυ σε αυτές τις παρανομίες. Οι γονείς του ήταν αρκετά εύποροι, οπότε το κίνητρό του αποκλείεται να ήταν το χρήμα. Η παιδική του ηλικία ήταν ομαλότατη, επομένως δεν οδηγούνταν από τυχόντα ψυχικά τραύματα ή κόμπλεξ. Φίλους είχε καλούς, δεν μπορείς να πεις ότι τον παράσυραν. Ούτε ότι βαριόταν. Άρα τι έφταιγε; Όταν στην ηλικία των δεκαεννιά ένα αίσθημά του (η γκόμενά του, τελοσπάντων) τον ρώτησε γιατί τα κάνει όλα αυτά, αυτός απάντησε απλά ότι ήταν κρυουλιάρης.

Μα είναι δυνατόν; O Τζώνυ ο Πλιάτσικος, ο σκληρότερος άνθρωπος στον αθηναϊκό υπόκοσμο, να είναι κρυουλιάρης; Κι όμως, ήταν. Μας το διαβεβαίωσαν αργότερα και συγγενείς του, που τον είχαν ζήσει στα παιδικά του χρόνια. Ο Τζώνυ (τότε μικρός Γιαννάκης) για να βγει από το σπίτι έπρεπε να φορά τουλάχιστον πέντε μπλούζες, έστω κι αν έξω έκανε είκοσι βαθμούς Κελσίου. Τις νύχτες του καλοκαιριού κοιμόταν με τρεις κουβέρτες. Ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος λοιπόν, ο άνθρωπος που σκότωσε τη μάνα του, ο φόβος και ο τρόμος για όλα τα παιδάκια της Καλλιθέας («φάε το φαγητό σου, αλλιώς θα φωνάξω τον Τζώνυ τον Πλιάτσικο να σε βιάσει!»), ήταν πραγματικά ένας κρυουλιάρης! Και πολύ μάλιστα! Μπορούσε όμως να είναι αυτός ο λόγος για τόσα αποτρόπαια εγκλήματα;

Στα δέκα χρόνια δράσης του Τζώνυ, η αστυνομία είχε αναθέσει σε ολόκληρο επιτελείο την υπόθεσή του. Οι αστυνομικοί συνεργάζονταν και με ψυχολόγους, προκειμένου να κατανοήσουν το χαρακτήρα και τα κίνητρά του (αλλά και με ψυχίατρους για να γιατρέψουν τα δικά τους σπασμένα νεύρα), και με χαρτορίχτρες μήπως προβλέψουν κάποια επόμενη κίνησή του. Όλα αυτά όμως έφερναν ελάχιστα αποτελέσματα. Το μόνο που είχαν καταφέρει ως τώρα να συμπεράνουν ήταν ότι ο Τζώνυ ήταν γενικότερα επιρρεπής σε κάθε είδους αμαρτία. Μέχρι που είχε ακουστεί ότι είχε παντρευτεί τη Λότα την Κοκότα, μόνο και μόνο για να την απατά! Πήγαινε απρόσκλητος σε δίκες που δεν είχε καμμία σχέση, ως μάρτυρας, για να ψευδομαρτυρήσει. Γκάστρωσε τη Λότα, για να τη βάλει μετά να κάνει έκτρωση στον ένατο μήνα. Ακόμα και στο δημοψήφισμα του Χριστόδουλου δεν υπόγραψε, ο αθεόφοβος!

Κι όμως, ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος πίστευε στο Θεό και στο Δαίμονα, πίστευε στον Παράδεισο και στην Κόλαση. Ακόμα κι όταν έκαιγε εκείνη την εκκλησία στο Κεφαλάρι, και βγήκε ο παπάς και τον βλαστήμαγε, ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος δεν είπε λέξη, παρά δεχόταν τις κατάρες, όπως φαινόταν, με ευχαρίστηση. Και το ίδιο γινόταν κάθε φορά που έκαιγε εκκλησία. Το σημαντικό πάντως στην όλη υπόθεση ήταν ότι ο Τζώνυ Πλιάτσικος δούλευε με βάση ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο, πάνω στο οποίο βασίζονταν όλες του οι ενέργειες. Τίποτα δεν ήταν τυχαίο. Μόνο που το σχέδιό του δεν ήταν καθόλου εμφανές, ούτε το είχε αποκαλύψει ποτέ σε κανέναν.

Και τότε, μια ωραία πρωία του Απριλίου, ο Τζώνυ ο Πλιάτσικος, ο μαχαιροβγάλτης, ο βιαστής, ο κρυουλιάρης, πήρε ένα περίστροφο και αυτοκτόνησε μέσα στην πλατεία Συντάγματος. Δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο να το κάνει. Δεν είχε καν τύψεις για τα εγκλήματά του. Αλλά το έκανε. Και πήγε στην Κόλαση.

….Κι εκεί, μέσα στο καζάνι της κόλασης, οπού θα έβραζε για πάντα, μέσα στην αφόρητη ζέστη, ο Τζώνυ ο Κρυουλιάρης βρήκε την ευτυχία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s